Arentsburghlaan

Over dit project

Gelegen aan de Arentsburghlaan in Voorburg staat het landhuis ‘’Arentsburgh’’. Dit betoverende landhuis biedt Rannox de kans om de pracht van dit historische juweel te ervaren en tevens ook de staat van het onderhoud weer naar een topniveau te krijgen. Het landhuis, met haar mooie karakter en lange geschiedenis dateert uit 1662, toen het werd gebouwd door Cornelis van Lodensteyn. Het huis werd vernoemd naar Jacob Arentz, die al in 1451 op deze prachtige plaats was neergestreken. Nu verder met de werkzaamheden!

Onder andere mochten wij zorgdragen voor het schilderwerk aan de buitengevel. Met name de houten kozijnen en ramen waren een belangrijk punt van aandacht. Oude houtrotreparaties die niet meer deugdelijk waren zijn vervangen, tevens zijn er ook veel nieuwe houtrotreparaties uitgevoerd. Vervolgens zijn alle kozijnen en ramen weer in goede staat gebracht middels een 2,5 schilderbeurt, om zo de oorspronkelijke grandeur van dit monument te behouden.

Daarnaast mochten wij zorgdragen voor de onderhoudswerkzaamheden aan het dak. Bij diverse dakkapellen hebben wij de zinken daken mogen vervangen, ook diverse zinken dakgoten hebben we compleet vervangen. Het leidendak is gedeeltelijk hersteld waar dat nodig was en ook hebben we de loden hoekkepers en kilgoten volledig vervangen. Wij hebben ook diverse werkzaamheden binnen uitgevoerd.

Met onze toewijding aan detail en vakmanschap, zijn we er zeker van dat we de oorspronkelijke glorie van dit mooie object terug hebben kunnen brengen.

Wij willen onze dank uitspreken aan naar onze opdrachtgever voor de prettige samenwerking. Op bepaalde momenten, met de weersomstandigheden en binnen-werkzaamheden, was het niet altijd even makkelijk te plannen, maar onze opdrachtgever heeft zich uitermate flexibel opgesteld! Nogmaals onze waardering hiervoor.

Zie hieronder de foto’s van het totaalonderhoud aan dit schitterende monument!

Altijd binnen onze kernwaarden: verantwoord, vernieuwend en klantgericht.