Appelstraat

Over dit project

Van oud café naar moderne praktijkruimte – Renovatie en verduurzaming

Met trots presenteren wij hier de foto’s van een uitdagende maar vooral hele leuke renovatie. Bij aanvang van de werkzaamheden was het object een oud café. De opdrachtgever had met het vertrek van het café een unieke kans om de ruimte te verbeteren qua isolatiewaarde, maar tevens ook optisch. Deze renovatie en verbouwing is dan ook niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook een staaltje duurzaamheid en efficiëntie.

In de lijst met vooruitstrevende regelgeving en normen vanuit de overheid is een energielabel C verplicht per 1 januari 2023 voor panden die als kantoor of praktijk fungeren. Vandaar dat dit pand is opgewaardeerd naar energielabel C. Dit hebben we gedaan door alle kozijnen te vervangen en hier HR++ glas in te plaatsen. Daarnaast is er gewerkt met voorzetwanden aan de buitenmuren en is het gehele plafond geïsoleerd.

Door de wensen en eisen van de opdrachtgever en overheid te combineren, zijn wij niet alleen tot een mooi resultaat gekomen, maar wordt er ook een bijdrage geleverd aan een duurzame toekomst van dit pand.

De opdrachtgever heeft tijdens het verbouwproces een nieuwe huurder gevonden in de vorm van een mondhygiënist en een beautysalon. Vanwege de vele verschillende (elektrische) apparaten in een tandarts/ mondhygiënist praktijk zijn er een aantal wijzigingen aangebracht in de verbouwplannen. Deze onverwachte wending heeft ons ertoe aangezet de plannen op maat te maken om aan de specifieke wensen en eisen van de nieuwe huurder te voldoen.

Van speciaal ontworpen behandelkamers tot gepersonaliseerde wachtruimtes, elke hoek van deze renovatie is doordrenkt met de visie van de mondhygiënist en professionele beautysalon. De ruimte is afgestemd op de behoeften van de moderne medische professional en biedt tegelijkertijd een warme en gastvrije sfeer voor patiënten. Bekijk hieronder de foto’s!

Altijd binnen onze kernwaarden: verantwoord, vernieuwend en klantgericht.